Kurz malování – míchání barev podle barevného kruhu

Jeden z nejdůležitějších kurzů, který vám pomůže zbavit se začátečnických chyb v malování!

Jak namíchat barvy z minimálního počtu barev, jak si vytvořit svou vlastní, neopakovatelnou paletu, jakými barvami nejlépe vyjádříte stín, kterou barvu použít do pozadí konkrétního obrazu a mnoho dalších rad se dozvíte na tomto kurzu.

Naučíte se stínovat pomocí barev tak, že vaše obrazy už nikdy nebudou vypadat jako výplody amatérů. Teorie barevného kruhu vám pomůže namíchat barvy v jakékoliv barevné technice. Zvláště užitečné jsou znalosti této teorie pro míchání vašich individuálních odstínů, které vás na obrazech budou charakterizovat lépe, než váš podpis.

Barevná perspektiva a vzdušná perspektiva, kterou také probereme, vám pomůže vybudovat prostor v obraze, stejně jako hloubku a dálku v krajině.

Také se mimo jiné dozvíte, jak barvami svého obrazu můžete ovlivnit pocity diváka a jak barvy působí na naši psychiku. První lekce je teoretická, budete mít k dispozici materiál na poznámky.

Na druhé lekci tohoto kurzu si již prakticky vyzkoušíme:

Jak stínovat, aniž bychom použili černou nebo hnědou? Jak vytvořit co nejpřirozenější odstíny, když stínujeme předměty či postavu? Jak si barevné tóny nezašpinit, a přitom je ztmavit nebo lomit?

Vyzkoušíte si míchání barevných tónů a stínování pomocí doplňkových barev. K základním schopnostem malíře musí bezesporu patřit schopnost rozlišovat barvy, a to nejen ty základní, ale i jejich nejjemnější odstíny. Naučíme vás postup, kterým si toto umění procvičovali staří mistři již v době renesance.

Cvičení, které absolvujete na této lekci, pak můžete provádět i doma, čím častěji, tím lépe. Odměnou vám bude zlepšení vašeho barevného vnímání i vaší schopnosti míchat krásné a přesně cílené barevné odstíny. Pracovat budeme temperovými barvami.

Zapůjčení veškerých potřebných pomůcek a papíry v ceně kurzu, můžete si vzít vlastní štětce, na které jste zvyklí!

CENA: 1070 Kč za obě lekce (= 214 Kč/hodinu). Kurz se skládá ze dvou lekcí, každá lekce trvá 2,5 hodiny (150 minut).

Informace o  slevách, náhradách lekcí a podobně naleznete také na tomto odkazu:  CENY LEKCÍ A SLEVY.

Také si tento kurz můžete vybrat  jako soukromou lekci nebo rodinnou či teambuildingovou lekci. Vše vám vysvětlíme přímo v ateliéru nebo na telefonním čísle 608777107.

 

V případě volby "Jiný kurz nebo lekce" napište název kurzu nebo lekce.
Zadejte počet lekcí, který chcete objednat. Informace o cenách a množstevních slevách naleznete v ceníku.
* V případě volby "jiný kurz" či "jednotlivé lekce", napište prosím konkrétní termín (datum, čas) lekce, kterou chcete navštívit.